Powered By Blogger

sâmbătă, 12 august 2017

EXPERIMENTUL NR: 4/2016 (partea 2)

Deşi rezultatele experimentului nr 4 din 2016 nu au fost cele aşteptate se pot trage multe concluzii ştiinţifice foarte importante. După cum se poate observa pe şirulde fotografii ce demonstrează că încărcăturile electrice cît şi electrostatice apar în fotografii după cum urmează:
- În prima imagine unde a fost folosită încărcăturile plus (+1) a apărut o culoare deschisă monocromatică de culoare galbenă. 
- În a doua imagine (+2) a apărut o suprafaţă monocromatică de culoare roşie deschisă ocupînd toată suprafata imagini.
- În a treia imagine încărcătura a fost folosită încărcătura minus (-) şi a apărut  o culoare închisă ocupînd toată suprafaţa.
- În a patra imagine a fost folosit curent alternativ iar în imagine a apărut o culoare închisă exact ca şi în imaginea cu încărcătura minus (ca şi în imaginea anterioară).
Ca şi argument pentru încărcătura negativă unde imaginea are o culoare închisă, neagră este susţinut şi de un experiment pe care eu am făcut în data de care eu am făcut în data de 25 noiembrie 2016.

Imagine realizată în indata de 25 noiembrie 2016, de inv. Geza Bukaresti.

În această imagine se poate obsetva în partea dreaptă o urmă diagonală, de culoare închisă, neagră. În acest experiment a fost folosită o baghetă din material plastic cu o încărcătură negativă. Iar ca rezultat a.apărut urma neagră a baghetei ce a fost încärcată electrostatic.
Concluziile acestor experimenteb din 10 aprilie 2016 cît cel din 25 noiembrie 2016, au demonstrat că aceste culori sunt determinate de felul încărcăturilor electrice sau electrostatice . A doua concluzie importantă este, pentru ca  aceste aparitii să aibă urme punctiforme este obligatorie nevoie de înaltă tensiune de cel puțin 20.000 de volţi, cum ar fi de exemplu cum ar fi cea produsă de un generator electrostatic tip Van der Graaf.


 Foto 3: Urmă punctiformă detaliu mărit de pe capcană foto.
 Foto 4: Urmă punctiformă detaliu mărit de pe capcană foto realizată în condiții de laborator de inv.Geza Bukaresti, 23 august 2007.

duminică, 6 august 2017

EXPERIMENTUL NR: 4/2016 (partea 1)

Acest experiment foarte simplu a fost imaginat şi realizat de mine inv. Geza Bukaresti în data de 10 aprilie 2016. Acest experiment a durat numai patru minute, intre ora: 17,03 - 17,07. Scopul experimentului era ca să se poată determina într-un mod comparativ încărcătura electrostatică în funcție de culoarea lor în care apar aceste forme plasmatice, in diferite fotografii. Eu am pornit de la.observatia că urmele punctiforme care au apărut pe capcanele foto, toate au o culoare deschisă, în general albă. Pe cliseele color care au fost realizate de mine în anul 2007, urmele punctiforme apărute, deasemenea au fost albe şi care întotdeauna au fost înconjurate de o aură de culoare roz foarte deschisă. Astfel în mod ipotetic am împărțit în funcție de încărcătura lor electrostatică în două grupe principale:
- 1.) Încărcăturile pozitive: care au o culoare deschisă cum ar fi culorile: albe, galbene, portocaliu, sau roşu deschis etc. 
- 2.) încărcăturile negative:    unde predomină culori închise cum ar fi culoarea neagră, albastru închis, sau eventual cenusiu închis. În acest caz, când predomină culorile închise sau mai ales culoarea neagră, teoretic este vorba despre absorbțile de fotoni. Despre acest fenomen de absorbtie a fotonilor am scris pe acest blogg intr-o listare mai recentă cu titlul: "De la emisile de lumină neagră la aparţiile plasmatice invizibile". În cadrul acestui experiment curentul folosit a fost o sursă de curent continuu de 220 de volţi.
Schema aparaturii de laborator.




Această aparatură de laborator care este foarte simplă se compune dintr-o cutie (1) în interiorul căruia se află o filă de film (2) care este în asa fel aranjat ca şi în aparatele de fotografiat . Numai că în locul obiectivului foto (care a fost îndepărtat) am făcut o decupare decupare de 3 x 3 de cm, în.partea de sus a cutiei (4) locul unde este rulat filmul negativ. Iar în această decupare (4) a fost acoperită cu o bucată subtire de material plastic de culoare neagră ( folie de polietilenă neagră) în aşa fel ca lumina să nu poată pătrunde în interiorul acestei cutii. Bineinteles că şi această cutie este făcută în aşa fel ca să nu poată ca să pătrundă lumina în interiorul lui. La acest experiment am folosit un aparat de fotografiat din material plastic de unică folosință, din care am scos.obiectivul foto, pe care am înlocuit cu o bucată de material subţire de culoare neagră. Cu creionul electric  (5) unde o bornă a fost legată şi alimentată cu curent continuu de 220 de volti. Experimental pe aceste patru clisee am făcut cîte un semn astfel:
-1. La primul cliseu am făcut un semn mare "+" cea ce înseamnă că, creionul electric (5) este legat la borna plus a sursei de curent.
- 2. La al doilea cliseu pentru ca legătura de alimentare la aceste borne a fost inversată, am făcut un semn mare " -- " cea ce înseamnă că, acest creion electric a fost legat la borna minus.
- 3. La al treilea cliseu atît creionul electric (5) cît şi plăcuţa metalică (3) aflată de desuptul filmului negativ (2) au fost legate la sursa de curent alternativ. La acest cliseu am făcut cu creionul electric un semn sinusoidal.
- 4. În al patrulea caz pe cliseu am tras o linie diagonală lungă care a fost şi de această dată a fost alimentată tot de la o sursă de curent electric alternativ de 220 de volţi. După developarea filmului rezultatele nu au fost cele asteptate de mine. După cum se poate observa pe aceste clisee au apărut în general numai suprafețe monocrome, uniforme colorate . Dar semnele pe care eu am desenat pe bucata neagră de polietilenă cu creionul electric nu au apărut deloc.

Fotografii experimentale din data de 10 aprilie 2016. (foto: 1....4).
 Autor imagini : inv. Geza Bukaresti