vineri, 3 aprilie 2015

ANALOGII (2)

SECŢIUNEA CAPCANELOR FOTO MĂRITE

În postarea anterioară din data de 29 martie 2015 capcanele foto realizate au fost prezentate în mărime reală, la scara 1:1. În continuare prezint capcanele foto mărite cu ajutorul calculatorului. După ce au fost mărite secţiuni din aceste capcane foto au fost prelucrate cu metoda Emboss. Astfel din fiecare capcană foto prezentată în postarea anterioară, am decupat electronic cu ajutorul calculatorului cîte un seegment, pe care am mărit ţi am prelucrat cu programul Emboss.


Această imagine este o secţiune mărită a unei capcane foto care a fost amplasată în zona activă, epicentrală a pădurii Baciu. Aici se poate observa cu uşurinţă urma punctiformă lăsată de o particulă încărcată electrostatic, cît şi mai ales haloul de culoare închisă cu care acesta este înconjurat.
Această imagine color reprezintă secţiunea capcanei foto care a fost realizată de mine în condiţii de laborator,în locul particulelor  încărcate electrostatic pe cle naturală, granule de polistrenă. Şi aici se poateobserva acelaşi lucru ca în prim a imagine, numai că aici secţiunea mărită este color, creind impresia că vedem un corp ceresc dintr-o galaxie îndepărtată. Şi aici sepoate observa că urma punctiformă de culoare deschisă (alb-gălbuie) este înconjurată de un halou care are o culoare închisă, aproape roşiatică. În acest caz încărcătura a fost pozitivă. Iar are tot o încărcătură pozitivă, dar are o consistenţă mai redusă şi o culoare mai închisă. Probabil că acestă culoare este determinată atît de consistenţa haloului electrostaticcît şi de distnţa particlelor electrostatice faţă de suprafaţa capcanei foto.

La postările intitulate ANALOGII 1 şi ANALOGII 2 am folosit ca bibliografie  cartea :

Adrian Pătruţ - FENOMENELE DE LA PĂDUREA HOIA-BACIU . Ed. Divia 1995.

Colecţia revistei RUFOR

Bukaresti Geza - TRIUNGHIUL MISTERIOS TRANSILVAN -manuscris 1997. Vol 1.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu