Aceste cîteva articole din revista RUFOR din anii 90 dedic celor interesaţi de fenomenele paranormale, OZN-uri, mistere cît şi alte fenomene încă inexplicabile din punc de vedere ştiinţific.Totodată aceste articole de presă acelor tineri interesaţi de fenomenele de la pădurea Baciu, care în anul 1994 a apărut primul număr oficial a revistei RUFOR, era încă prea tineri sau poate că încă nici nu erau născuţi în urmă cu 20 de ani.
M-am gîndit că aceste fotografii şi articole interesante ar fi păcat ca să fie date uitării..Mai ales că în zilele noastre cu fotografierea digitală nu se mai poate obţine asemenea fotografii interesante, deşi fenomenul există încă acolo în pădurea Hoia-Baciu la fel ca în urmă cu zeci sau chiar sute de ani în urmă şi va mai exista încă multă vreme. În anii 90 am avut norocul că încă se mai fabricau filme alb-negru cu care am putut obţine rezultate bune.Pentru că a fost dovedit experimental că filmul alb-negru este mult mai sensibil decît ochiul uman.(datorită bromurii de argint care constitue partea fotosensibilă a filmului negativ ). Dar odată cu tercerea timpului şi cu dezvoltarea tehnicii vor apărea cu siguranţă noi aparate şi dispozitive de cercetar, probabil probabil nişte filtre fotografice speciale care o să înlocuiască clasicele filme alb-negru. Poate că în viitorul îndepărtat cu ajutorul acestor filtre optice speciale se vaputea observa în direct apariţia şi deplasarea acestor forme plasmatice care sunt invizibile cu ochiul liber. Astfel se va putea demontra scepticilor că acest fenomen într-adevăr există. Marea majoritate a acestor fotografii au servit drept model pentru picturile mele. Asstfel am putut organiza o expoziţie personală de pictură aici în Tîrgu-Mureş în luna octombrie 2002, avînd ca tematică -FENOMENELE DE LA PĂDUREA BACIU. Această expoziţie a fost organizată în amintirea regretatului biolog clujean Alexandru Sift (1936-1993) cît ţi cu ocazia a 49 de ani a cercetării acestui fenomen (1953-2002).Aceste picturi pot fi văzute pe siteul - www.teszerakt.uw.hu - la punctul 141.
Menţionez faptul că în cazul de faţă nu este vorba despre greşeli de fotografiere sau de developare, aici avem de aface cu un fenomen inexplicabil încă din punct de vedere ştiinţific. Aceste negative au fost analizate nu numai aici în ţară, ele au fost analizate şi studiate în laboratoarele specializate din străinătate, cum ar fi cel din Franţa sau Germania. Pe lîngă filmele AZOPAN folosite cel mai des,au mai fost folosite şi filme în paralel din străinătate cum ar fi - KODAK, ILFORD, ORWO sau FUJI, dar rezultatele de fiecare dată au fost aceiaţi. Pe acest blog pe lîngă articolele mele apărute prezint şi alte lucrări şi articole scrise de cercetăzori de renume care au scris în această revistă, despre acest fenomen pe care ei au cercetat dealungul anilor şi au publicat nenumărate lucrări ştiinţifice pe această temă. Această colecţie a revistei RUFOR despre fenomenele de la pădurea Baciu este dedicată în amintirea colegului şi prietenului nostru Peter Leb (1957-2008) jurnalistul care a lansat această revistă în anii 90 şi a cărui redactor-şef a fost între anii 1994-1997.
Aceste articole au apărut în revista Rufor nr 2/1994. Peste cîteva zile vor fi prezntate si salte articole interesante despre fenonenele din pădurea Baciu cum a fi de exemplu -Enigma capcanelor foto -sau Omul fără umbră, cît şi alte articole interesante.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu