sâmbătă, 12 august 2017

EXPERIMENTUL NR: 4/2016 (partea 2)

Deşi rezultatele experimentului nr 4 din 2016 nu au fost cele aşteptate se pot trage multe concluzii ştiinţifice foarte importante. După cum se poate observa pe şirulde fotografii ce demonstrează că încărcăturile electrice cît şi electrostatice apar în fotografii după cum urmează:
- În prima imagine unde a fost folosită încărcăturile plus (+1) a apărut o culoare deschisă monocromatică de culoare galbenă. 
- În a doua imagine (+2) a apărut o suprafaţă monocromatică de culoare roşie deschisă ocupînd toată suprafata imagini.
- În a treia imagine încărcătura a fost folosită încărcătura minus (-) şi a apărut  o culoare închisă ocupînd toată suprafaţa.
- În a patra imagine a fost folosit curent alternativ iar în imagine a apărut o culoare închisă exact ca şi în imaginea cu încărcătura minus (ca şi în imaginea anterioară).
Ca şi argument pentru încărcătura negativă unde imaginea are o culoare închisă, neagră este susţinut şi de un experiment pe care eu am făcut în data de care eu am făcut în data de 25 noiembrie 2016.

Imagine realizată în indata de 25 noiembrie 2016, de inv. Geza Bukaresti.

În această imagine se poate obsetva în partea dreaptă o urmă diagonală, de culoare închisă, neagră. În acest experiment a fost folosită o baghetă din material plastic cu o încărcătură negativă. Iar ca rezultat a.apărut urma neagră a baghetei ce a fost încärcată electrostatic.
Concluziile acestor experimenteb din 10 aprilie 2016 cît cel din 25 noiembrie 2016, au demonstrat că aceste culori sunt determinate de felul încărcăturilor electrice sau electrostatice . A doua concluzie importantă este, pentru ca  aceste aparitii să aibă urme punctiforme este obligatorie nevoie de înaltă tensiune de cel puțin 20.000 de volţi, cum ar fi de exemplu cum ar fi cea produsă de un generator electrostatic tip Van der Graaf.


 Foto 3: Urmă punctiformă detaliu mărit de pe capcană foto.
 Foto 4: Urmă punctiformă detaliu mărit de pe capcană foto realizată în condiții de laborator de inv.Geza Bukaresti, 23 august 2007.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu