Cu ajutorul programului Emboss-Fotostyler am putut vedea mai multe detalii ce nu pot fi văzute în imaginea originală, neprelucrată pe calculator. Astfel se poate demonstra că apariţia a celor 3 stere plasmatice nu este vre-o greşeală de developare a filmului negativ. Aici se poate observa cu uşurinţă crengile copacilor ce apar în interiorul sferelor semitransparente. Acest lucru sepoate vedea cel mai bine la sfera principală. Aici cele 3 sfere nu se află în aceiaşi plan geometric. Aici ele se înşiruie în zig-zag unul după altul. Probabil că aceste sfere plasmatice au aproape aceiaşi dimensiuni, numai că ele se află la distanţe diferite , faţă de puntul d observare, de unde ele au fost fotografiate. După cum apare în această imagine, cele 3 sfere au o traiectorie de deplasre prin care ele ocolesc trunchiurile copacilor de la marginea pădurii. Comparînd înălţimile diferite la care se află aceste sfer plasmatice, se mai poate observa că în timp ce ele se deplsează, au o tendinţă clară de coborîre. După ele mai parcurg încă cîţiva metrii, ating solul, în contact cu acesta ele se dezintegrează cu rapiditate, lăsînd pe sol urna lor de aterizare, care abia este vizibilă. Această fotografie a fost realizată în interiorul pădurii Baciu în imediata apropiere de zona activă. În general aceşti plasmoizi apar foarte rar în interiorul pădurii. De obicei aceste sfere plasmatice în cele mai multe cazuri aterizează în zona activă, pe cîmp deschis, unde ele se dezintegrează în contact cu solul. Iar urmele lăsate de ei pe sol după dezintegrare abia dacă sînt vizbile. Acestă fotografie de aceea a fost aleasă ca să fie prima imagine care să fie analizată şi prelucrată cu metoda Emboss-Fotostyler pentru că a fost considerată cra mai interesantă fotografie din acel an, adică din 1994. Această fotografie şi la ora actuală este considerată foarte interesantă pentru că rare ori sînt surprinse formaţiuni plasmatice în plină evoluţie aeriană, în interiorul pădurii. În general formaţiunile plasmatice au fost şi sînt întotdeauna mai interesante,decît apariţia în fotogrfie numai a unei simple sfer plasmatice.
P.S: - Pentru cei interesaţi de forme cît şi formaţiuni aeriene propriu-zise, despre ele pot vedea fotografii şi descrieri la postările mele de pe acest blog,-postări 2014.
- Iar pentru cei interesaţi de tehnică,invenţii etc, recomand siteul meu care este în curs de dezvoltare şi extindere: bukarestigeza-Goole Sites
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu