luni, 17 iulie 2017

PĂDUREA HOIA-BACIU ŞI ENIGMA CAPCANELOR FOTO (partea 2)

   La scurt timp după care am făcut acel experiment din data de 23 august 2007 şi pe care uam descris în postarea mea anterioară cu titlul : "PĂDUREA HOIA-BACIU ŞI ENIGMA CAPCANELOR FOTO (partea 1," am mai făcut şi un experiment în cadrul căreia este imitat într-un mod mai realist condiţile din pădurea Baciu. La acest experiment în locul granulelor de polistiren am folosit praf de vopsea, care este folosit.în industrie la vopsirea a diferitelor piese în câmp electrostatic . La acest experiment am mai folosit un tub de metal în interiorul căruia este încărcat electrostatic praful fin de vopsea industrială. Acest tub metalic a fost legat la norma plus a curentului electric de înaltă tensiune. Aici praful de vopsea s-a încărcat electrostatic după ce a fost încărcat electrostatic după ce a fost suflat cu ajutorul a aerului comprimat spre "capcana foto A", de la o distanță relativ mică. Acest praf fin de vopsea a fost suflat în aşa fel ca această vopsea să nu acopere întreaga suprafață a acestei capcane foto suspendate "A" ci numai aproximativ 25 - 30% din suprafața ei. Dar la acest experiment în afară de capcana "A" care a fost agăţată vertical, faţă în față cu tubul metalic de suflat a aerului comprimat. Pe lîngă această capcană, au mai fost amplasate încă două capcane foto "B şi C" care au fost aşezate orizontal la diferite înălțimi la diferite înălțimi sub capcana "A" şi sub jetul prafului de vopsea. Faţă de capcana foto "A" capcanele foto "B şi C" nu sunt legate la borna minus. Ele sunt asezate în aşa fel ca să imite conditiile naturale din pădure. În aşa fel ca după un anumit timp praful fin de vopsea, care a fost încarcat electrostatic să se depună peste ele.

             
Figura 3:







După developarea negativelor din capcanele foto am putut constata că şi la acest experiment praful de vopsea care a fost încărcat electrostatic ( cu ajutorul unui generator Van der Graaf la la tensiuni înalte, de aproximativ 20.000 volţi ) lasă urme asemănătoare cu cea a granulelor de polistirenă, care a fost folosit la experimtul anterior. Numai singura diferență este mărimea urmelor lăsată pe filmul negativ.

 Foto 4: Capcană foto, realizat în condiții de laborator cu praf de vopsea electrostatică (A) -2007.

Foto 5: Capcana foto (B) realizat în anul 2007.







.Când am comparat toate fotografiile capcanelor foto care au fost realizate în pădurea Baciu sau în interiorul Piramidei Bioenergetice de la Pitești, sau în condiții de laborator de mine, tehn. inventator Bukaresti Geza, în anul 2007 ( în urmă cu 10 ani) la Tîrgu-Mures că aceste urme punctiforme sunt întotdeauna de o aură de culoare deschisă.

Foto 6: Detaliu mărit a unei capcane foto realizat în zona activă a pădurii Baciu în anul 1973 de biologul Alexandru Sift.

Foto 7: Detaliu mărit a capcanei foto care a fost realizat în condiții de laborator, de inv. Geza Bukaresti, în anul 2007.

Mai detaliat am scris despre aceste experimente care au fost făcute de mine în urmă cu 10 ani, la începutul acestui blog. Aceste listări au următoarele titluri:
 - Pădurea Baciu - Experimente, Cercetări şi Observatii.
    - Enigma Capcanelor Foto O Problemă Rezolvată?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu