Powered By Blogger

sâmbătă, 9 mai 2015

APARIŢII PLASMATICE ALBE

Aceste fotografii din data de 21 octombrie 1995, în timpul executării fotografiilor, aceste formaţiuni plasmatice nu au fost vizibile cu ochiul liber, dar merită menţionat că cele mai multe dintre ele au fost făcute atunci cînd dozimetrul indica valorile cele mai mari sau în creştere a radiaţiilor.Dintre cîteva zeci de fotografii au fost alese spre prezentare cele mai interesante. Partea cea mai bogată la acea dată, în manifestări plasmatice, a fost zona de ieşire din pădure pînă la mijlocul zonei active. În această porţiune a traseului au fost obţinute imagini în serie a formaţiunilor plasmatice în plină deplasare.
















foto- Bukaresti Geza - 21.octombrie 1995.

Această fotografie a fost prima fotografie făcută în această zi de octombrie. Ea a fost în jurul orei 10,45-10,47 pe o potecă laterală a pădurii chiar la marginea zonei active. Pe această fotografie în care sunt surprinşi 3 plasmoizi de culoare albă  şi această imagine poate fi considerată o fotografie ieşită din comun , pentru că cei familiarizaţi cu fenomenele din pădurea  Baciu, ştiu că apariţiile de culoare albă au un procentaj foarte redus, fată de cele negre. După cum apare în această imagine aceste forma acestor plasmoizi  crează impresia de parcă aceşti plasmoizi s-ar deplasa dinspre zona activă, spre marginea pădurii. Unde ar ateriza, după  cum ne sugerează sfera albă din mijloc acesta avînd o formă alungită. Condiţiile în care a fost făcute fotografiile, temperatura aerului a fost de 8 grade Celsius, iar cerul pe tot parcursul zilei a fost înnorat. În aceste condiţii se exclude de la început posibilitatea a unei reflecţii luminoase, datorită razelor  solare.

Baciugeza: APARIŢII PLASMATICE ALBE

Baciugeza: APARIŢII PLASMATICE ALBE: Aceste fotografii din data de 21 octombrie 1995, în timpul executării fotografiilor, aceste formaţiuni plasmatice nu au fost vizibile cu oc...

luni, 4 mai 2015

Baciugeza: PĂDUREA BACIU - JURNAL DE LABORATOR (1)

Baciugeza: PĂDUREA BACIU - JURNAL DE LABORATOR (1): În data de 24 decembrie 1992 am avut ocazia ca să văd cu ochiul liber depasări ale formelor plasmatice din pădurea Baciu. Era o zi de decem...

PĂDUREA BACIU - JURNAL DE LABORATOR (1)

În data de 24 decembrie 1992 am avut ocazia ca să văd cu ochiul liber depasări ale formelor plasmatice din pădurea Baciu. Era o zi de decembrie, iar fotografiile au fost făcute în jurul orei 10. Această observaţie a fost făcută atunci cînd se ridica ceaţa, iar razele soarelui au început ca să apară, străpungînd uşor perdeaua de ceaţă. În timp ce se ridica ceaţa am putut observa nişte puncte luminoase care se deplasau pe orizontală avînd o traiectorie uşor curbată, descendentă. După ce aceste puncte luminoase au atins dealul vestic s-a declanşat un zgomot adînc ca din tun. Aceste puncte luminoase s-au deplasat de la est la vest. Iar distanţa dintre cele două dealuri a fost parcursă în căteva secunde.Această zonă cît şi trsaseul punctelor luminoase este indicată pe această porţiune de hartă a pădurii Baciu. ( Punctele 6 şi 9).










După cum pot să prezint acest lucru pe acestă hartă deplasarea punctelor luminoase a fost de la punctul 6 la punctul 9, unde aceste puncte luminoase au atins dealul vestic.











După developarea filmului negativ am observat că de fapt aici era vorba despre apariţii plamatice de culoare probabil neagră. Dar aceste forme plasmatice par a avea o culoare cenuşie numai din cauza ceţii care începea ca să se ridice încet.













În această imagine, pe care eu l-am creat cu ajutorul calculatorului prezint punctul meu de vedere despre cum au apărut aceste puncte luminoase.La acea dată fiind o vreme de iarnă autentică cu zăpadă şi ceaţă, iar cînd Soarele a început ca să încălzească atmosfera, razele Soarelui, stăpungînd ceaţa, au început ca să încălzească şi pe aceste sfere plasmatice aflate prin zonă.Astfel s-a creat  o peliculă subţire de apă, pe surafaţa acestei sfere plasmatice, pentru că cuoarea neagră absoarbe cel mai bine căldura solară. Pelicula subţire de apă ce s-a creat în jurul sferei plasmatice de culoare neagră, s-a comportat ca o oglindă sferică, reflectînd undeva în partea sa superioară, într-un anumit punct raza solară. Iar în părţile înconjurătoare, de pe suprafaţa sferei lumina Soarelui fiind absorbită de culoarea neagră a acestei sfere plasmatice.














Ca să înţeleg mai bine, pe acest fenomen am reprodus în condiţii de laborator, cu acest dispozitiv experimental care este prezentată în această imagine. Acest experiment am făcut în luna februrie 2015, respectînd condiţiile de temperaură, ceaţă şi radiaţie solară.Acest dispozitiv de laborator este relativ simplu, el se compune dintr-un suport pe care este fixată o bilă de lemn avînd un diametru de 40 de mili metrii  cu o suprafaţă foarte fină şi vopsită în culoare neagră. Acestă culoare neagră este în aşa fel aleasă ca ea să nu fie lucioasă adică să fie mată, vopseaua să nu fie pe bază de ulei, pentru ca în timpul experimentului să se poate crea acea peliculă subţire de apă. Totodată vopseaua să nu se dizolve cu apă. Vopseaua trebuie să fie cît mai negru posibil, pentru că în condiţii naturale în acest caz este vorba despre absorţie de fotoni. Acest experiment pe care am făcut în luna februarie, aşa am ales ziua ca în acea zi să fie un pic de zăpadă, adică temperatura aerului să fie sub zero grade la umbră. Să fie o zi în care să fie ceţoasă, unde locul ceţii să fie preluat treptat de Soare. Astfel în jurul orei 10 am luat acest dispozitiv reativ mic şi l-am adus în parcul din jurul blocului unde locuiesc şi am aşezat pe o masă de ping pong, după care am pulverzat pe acestă sferă apă, pînă cănd pe suprafaţa lui s-a creat o peliculă subţire de apă de cîţiva zecimi  de milimetrii. Iar suprafaţa acestei sfere devenind lucioasă. Astfel pe suprafaţa sferei a apărut şi acel punct luminos ce reflecta lumina Soarelui.După care eu am ridicat această bilă, cu mîna întinsă la nivelul capului,iar rezultatul, adică efectul optic a fost acelaşi. Acela pe care am putut observa şi în pădurea Baciu, adică la un moment dat acesl punc luminos a apărut în partea de sus a bilei de lemn de culoare neagră, acum avînd deja o suprafaţă strălucitoare datorită pulverizării suprafeţei sale cu apă. Probabil că aşa s-a întîmplat şi cu sferele din data de 24 decembrie 1992, după cum au arătat rezultatele ecestui experment simplu. Este foarte posibil ca şi umiditatea aerului din zona pădurii Baciu are o influenţă asupra acestor apariţii din zonă. În viitor merită ca să folosim pe lîngă aparatul de măsurare a rdiaţiilor şi un dispozitiv electronic de măsurare a umidităţii aerului. Folosind acest dispoztiv de mai multe ori am puea face şi o statistică prin care am putea demonstra, dacă umiditatea din această zonă, daă are sau nu o influenţă asupra acestor apariţii plasmatice. În acest caz important mai este că ori de cîte ori observăm un punc luminos în zona pădurii Baciu acel punct trebuie neapărat fotografiat, indiferent de starea vremii.
 



  

sâmbătă, 2 mai 2015

Baciugeza: PĂDUREA BACIU-FOTOGRAFIA NR. 80

Baciugeza: PĂDUREA BACIU-FOTOGRAFIA NR. 80: În data de 21 octombrie 1995 împreună cu ing. Csaba Borbath ne-am deplasat în pădurea Baciu pentru o nouă investigare a fenomenlor din acea...

duminică, 26 aprilie 2015

Baciugeza: PĂDUREA BACIU ÎN PRESA ANILOR 90 (7)

Baciugeza: PĂDUREA BACIU ÎN PRESA ANILOR 90 (7):                              Revista RUFOR nr.7/1994. Pentru a veni în ajutorul celor intersaţi de aceste fenomene stranii ce...

PĂDUREA BACIU ÎN PRESA ANILOR 90 (7)












                             Revista RUFOR nr.7/1994.
Pentru a veni în ajutorul celor intersaţi de aceste fenomene stranii ce se desfăşoară în pădurea Baciu şi în împrejurimi, redacţia RUFOR a creat o scurtă  descriere prevăzută cu hartă pentru cei care vor să ajungă acolo ţi să studieze fenomenul.
























































































































































































Acestea au fost cele mai interesante articole apărute în revista RUFOR despre fenomenele din pădurea Baciu.Articolele prezentate au fost - OMUL FĂRĂ UMBRĂ
                                                     - OZN-URI VIZIBILE ŞI INVIZIBILE
                                                     - STRANIA AURĂ PLASMATICĂ
-ENIGMA CAPCANELOR FOTO
-STĂPUNGÎND ZIDUL MINCIUNII ŞI AL TĂCERII IMPUSE
-MISTERIOSUL HALOU NEGRU
-APĂRIŢII UMANOIDE INVIZIBILE
-DE LA SCURGERI DE ECTOPLASMĂ LA OZN INVIZIBIL
-STRANIA COMETĂ INVIZIBILĂ
-NOI CERCETĂRI ÎN PĂDUREA BACIU
-PĂDUREA BACIU (21 OCTOMBRIE 1995)
-PĂDUREA BACIU GHID DE INVESTIGARE
Ciar dacă aceste articole deja sunt vechi eu a postat aceste articole şi fotografii pentru că nu toată lumea mai ales cei tineri şi foarte tineri nu au avut ocazia ca să citească aceste articole despre pădurea Baciu. Şi e păcat ca aceste articole şi fotografii să fie date uitării. 

duminică, 19 aprilie 2015

Baciugeza: PĂDUREA BACIU ÎN PRESA ANILOR 90 (partea a 5-a)

Baciugeza: PĂDUREA BACIU ÎN PRESA ANILOR 90 (partea a 5-a): În această postare prezint două articole interesante din anii 90, primul articol se intitulează  -DE LA SCURGERI DE ECTOPLASMĂ...

PĂDUREA BACIU ÎN PRESA ANILOR 90 (partea a 5-a)












În această postare prezint două articole interesante din anii 90, primul articol se intitulează  -DE LA SCURGERI DE ECTOPLASMĂ LA OZN INVIZIBIL- care a fost scrisă de mine în anul 1996 ţi a apărut în revista RUFOR în acelaşi an. Al doilea articol se se intitulează -APARIŢII UMANOIDE  INVIZIBILE  (2)- scris de Adrian Pătruţ,Iar al treilea articol prezentatat este -ENTITĂŢI EXTRATERSTRE ? - de ing. Florin Gheorghiţă.
         Revista RUFOR nr.2/1996        









































































Revista RUFOR nr.4/1994.

































































































sâmbătă, 18 aprilie 2015

Baciugeza: PĂDUREA BACIU ÎN PRESA ANILOR 90 (4)

Baciugeza: PĂDUREA BACIU ÎN PRESA ANILOR 90 (4):                      Revista RUFOR nr.5/1995.                   Această postare este dedicată în aminti...

PĂDUREA BACIU ÎN PRESA ANILOR 90 (4)












                    Revista RUFOR nr.5/1995.                  


















Această postare este dedicată în amintirea  cercetătorului şi scriitorului  Călin N. Turcu . Deşi d-nul Călin N.Turcu a scris foarte multe cărţi despre fenomenul OZN, am postat acest articol pe care dumnealui a scris şi publicat în anul 1995, ca şi în acest fel să ne amintim de el, fie ca această  postare care conţine articolul lui în exclusivitate, să fie o piedică în calea uitării.














































































































































































































































Postările următoare vor avea următoarele titluri - DE LA SCURGERI DE ECTOPLASMĂ LA OZN INVIZIBIL-Rufor 2/1996.
-APARIŢII UMANOIDE INVIZIBILE-Rufor 4/1994.