Powered By Blogger

duminică, 25 iunie 2017

ÎNTRE IPOTEZĂ ŞI EXPERIMENT


 Acest experiment simplu a fost făcut în data de 25 noiembrie 2016. Ca idee de pornire a fost o comparatie între emisile de lumină neagră foto 1, ce apar în zona activă a pădurii Baciu şi între încărcăturile electrostatice, care ar influența culoarea acestor aparitii invizibile cu ochiul liber dar fotografiabile.
 foto 1, biolog Alexandru Sift, 28 iulie 1974.





Astfel în condiții de laborator în întuneric total, am atins filmul negativ cu o baghetă din material plastic, care a fost încărcat electrostatic cu o încărcătură negativă. După ce filmul negativ a fost developat, am comparat această imagine cu fotografia nr 1, care a fost făcută de către biologul Alexandru Sift în anul 1974.


Foto 2, fotografie experimentală, 25 noiembrie 2016, Bukaresti Géza.
Chiar si la prima vedere se poate observa că cele două aparitii din aceste fotografii seamănă destul de mult.  Ca si o primă concluzie, în urma acestui experiment, că si încărcăturile electrostatice
influentază într-un anumit mod culoarea cît si nuanţele aparitiilor plasmatice cu care sunt înconjurate. Acest lucru eu mai pot argumenta cu rezultatul unui experiment pe care am făcut în anul 2007. (foto 3).
Aici se poate observa că în condiții de laborator încărcăturile care au fost încărcate pozitiv din punct de vedere electrostatic lasă urme de culoare deschise fond înconjurate fiecare cu un fel de aură. Despre acest experiment am scris mai detaliat pe acest blog într-o postare mai veche. Totusi nu se poate spune că aici ar fi vorba despre un fenomen electrostatic care ar influența culoarea acestor aparitii plasmatice din pădurea Baciu. Dar eu totusi susțin în urma rezultatelor de laborator că este o legatură între electrostatică,  rezonanţă şi culoarea acestor aparitii plasmatice.

vineri, 23 iunie 2017