Powered By Blogger

sâmbătă, 19 noiembrie 2016

Generator electric Geneco

De numirea acestui generator electric provinede la silabele "Gen" de la generator electric iar "eco" de la economic sau ecologic. într-adevăr acest generator electric este economic datorită constucţiei sale cît şi structurii sale care susține rotorul acestui generator electric. Astfel pentru actionarea generatorului este nevoie de mai putină energie. Astfel se poate economisi mai mult combustibil cu aproximativ 50-60%.   ..                                                                      Această investiție proprie a fost înregistrată anul trecut la OSIM.

joi, 17 noiembrie 2016

OBSERVAŢII, EXPERIMENTE ŞI ALTE NOI IPOTEZE DESPRE COPACII CONTORSIONAŢI

Aceste fotografii cu aceşti copaci contorsionaţi au fost făcute în Tîrgu-Mureş începând din data de 12 aprilie 2016, iar fotografierile au continuat timp de tei zile în diferite puncte ale orasului. înainte de a face aceste fotografii cu cîteva zile în urmă, mai exact în data de 2 aprilie 2016 am făcut un experiment simplu, cu o busolă pe care am apropiat de trunchiul unui copac contorsionat. Iar acul busolei a fost orientat spre trunchiul acestui copac contorsionat în ydirecția nord - sud, aşa cum apare acesta în figura 1ii.              Acestă figură reprezintă secţiunea A-A a figurei                                .  .  . Iar busola a avut o înălţime de aproximativ 1.metru de la înălțimea solului. Cînd am apropiat busola la aproximativ 2-3cm. de trunchiul acestui copac contorsionat, acul busolei a deviat de fiecare dată spre est aproximativ 8-10 grade. După care drept comparţie am căutat şi alţi copaci care au o formă asemănătosre care sunt la rîndul lor la fel de contorsionaţi care se află în raza municipiului Tîrgu-Mures. Iar la trunchiul fiecărui copac contorsionat în acest fel am apropiat busola, iar de fiecare dată rezultatul a fost acelasi. La trunchiul fiecarui copac contorsionat acul busolei a deviat iîn aceiasi direcție, adică spre est cu aproximativ 8-10 grade.                                                          
 
 
 
                                    Interesant este că totuși că în apropirea acestor copaci contorsionaţi faţă de ceilalti copaci care nu sunt contorsionaţi, acul busolei nu a reacționat deloc, deşi acesti copaci fac parte din aceeasi specie, aici fond vorba despre salcîm în general, cît si despre alţi copaci care fac parte din grupa copacilor răşinoşi. Acest fenomen biologic ridică la rîndul său mai multe semne de întrebare cum ar fi de exemplu : Oare în aceste locuri sau punte de numai cîţiva metrou pătraţi să fie vorba despre anumite puncte energetice ce influențează din punct de vedere biologic creşterea şi dezvoltarea acestor copaci, ce influențează codul genetic în dezvoltarea lor?  şi de ce în acest oras copaci cu scoarţa răşinoasă sunt influentati în acest fel ? Pentru că în pădurea Baciu copacii care se află în zona eppicentrală a zonei active nu sunt copaci cu scoarţe răşinoase ?                                                          Această idee cu busola mi-a venit pentru că am vrut ca să fac o comparatie cu fenomenele din pădurea Baciu unde în zona activă deseori, chiar foarte des se întâmplă ca acul busolei să devize în zona activă fără ca cineva să atingă sau să mişte busola. Probabil că dacă eu aş face acest experiment, pe care cît de curînd intenţionez ca să-l fac în lumi posibilităților în zona activă, în zona eppicentrală cu acei copaci răsuciţi sau contorsionati eu cred că rezultatele ar fi aceiasi, adică şi acolo acul busolei ar devia în cazul în care aş apropia busola de trunchiul copacilor din această zonă. Acest lucru este ca şi cum ma-şi apropia cu o busolă de un conducător electric, în care circulă curent continuu ca cărui desen este prezentat în figura 3 :    .  .  .    .  .  .  .  .                                       Sau să fie vorba aici de nişte anomalii magnetice ca si în pădurea Baciu numai la o scară mai redusă în cea ce priveste pe aceste anomalii, datorită a unor activități tectonice care probabil este sesizat de cître aceşti copaci înn anumite locuri sau puncte. Acestea sunt întrebări care pot primi numai răspunsuri şi explicaţii ipotetice. Enigma copacilor contorsionaţi rămănînd şi în continuare după zeci de ani de cercetări încä o enigmă.