Powered By Blogger

miercuri, 8 aprilie 2015

DE LA ELECTRONOGRAFIE LA AURE INVIZIBILE

În anul 1938 tehnicianul Semion Kirlian, întîmplător, într-un mod accidental descoperă o nouă metodă, care în zilele noastre este cunoscută sub denumirea de Electronografie. Cu ajutorul acestei metode de fotografiere devin vizibile aurele corpurilor. Aparatul cu care se realizează aceste fotografii este relativ simplu.

Acest aparat produce o tensiune şi o frecvenţă mare,  dar acest curent are o intensitate mică. Dacă aşezăm un obiect în această zonă de înaltă tensiune şi frecventă între cei doi electrozi, după cum este indicat în aceată imagine, se crează o descărcare tip coroană ce apara pe filmul negativ, sub formă de aură. Totuşi a trecut mult timp dar această metodă încă nu poate fi explicată în totalitate din punct de vedere ştiinţific. Cert este faptul că folosind această metodă foto Kirlian se poate observa, în fotografii că atît obiectele cît şi în cazul finţelor vii, că acestea sunt înconjurate de un halou energetic. Dacă în cazul obiectelor acest halou energetic este uniform şi fix, în cazul fiinţelor acest halou este în continuă schimbare.
Cea mai interesantă dintre toate experimentele făcute cu ajutorul electronografiei este fenomenul de -Frunza fantomă- În acest experiment este tăiată o bucată mică (dar care nu depăşeste 1/3 din mărimea frunzei) dintr-o funză. Deşi a fost tăiată bucata din această frunză din imagine, totuşi cîmpul său energetic apare în fotografie de parcă această frunză ar fi întreagă.

S-au făcut experimente cu acest efect Kirlian  cu oameni, astfel de exemplu dacă două persoane se simpatizează şi pun degetele lor aproape unul faţă de celălalt se poate observa că în acest caz aurele degetelor se contopesc şi au totodată o culoare deschisă. Iar în cazul personelor care se urăsc culoarea aurelor are o culoare închisă, iar forma coroanelor energetice sunt divergente, de parcăele s-ar respinge. Acest cîmp energetic diferă între un om bolnav şi unom sănătos.Cu această metodă Kirlian s-a putut determina cu precizie punctele energetice de acumpuctură din corpul uman. 

Această imagine a fost făcută în data de 18 iulie 1992, în staţia de autobuz la capătul liniei 31, din comuna Baciu. Fotografia a fost făcută la scurt timp după ce eu am iesit din pădurea Baciu. Deşi această fotografie este veche are peste 23 de ani se poate observa că în acest caz nu este vorba despre reflexie în aparatul foto, pentru că în acest caz lumina Soarelui bate din partea laterală. Această aură invizibilă a fost observată numai după developarea filmului negativ (tip AZOPAN-21). Forma aurei este alungită subţiindu-se în partea de sus,avînd o înălţime aproxximativă de 2 metrii. Ciudata aură plasmatică are o densitate maximă în jurul capului. Acest lucru la vremea respectivă a fost considerată un fel de efect Kirlian care s.a petrecut în natură şi nu în condiţii de laborator. Dar se pune şi aztăzi întrebarea că cum ?
Multă vreme am crezut că aceste aure apar numai pe filmele clasice alb-negru sau color. În anul 2014 am făcut acestă fotografie cu un smartphone în localitatea Sîngeorgiu de Mureş (jud. Mureş) .Si în această fotografie se poate observa aura de culoare cenuşie cu care sunt înconjurate parţial aceste două persoane din imagine.
Acestă imagine a fost făcută de mine în data de 18 septembrie 2014 în Tîrgu- Mureş în jurul orei 17. Fotografia a fost făcută cu un telefon Nokia C1-01. În acestă fotografie se poate vedea că, capul persoanei din imagine este în conjurată de o aură aurie.



Această doua imagine a fost făcută cu cîteva secunde mai tîrziu, lucru care demonstrează că în acest caz nu este vorba despre o reflexie solară accidentală sau de vreun defect tehnic. Aşa se pare că aceste aure invzibile sunt fotografiabile şi cu noiile aparate foto, făcînd fotografii electronice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu